Sabtu Ahad Menjadi pilihan hari kenduri kahwin

Home » » Sabtu Ahad Menjadi pilihan hari kenduri kahwin
1:47 AM | Aizat Chik Suliman | No comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang datang ke sini sabtu dan ahad hari yang penuh dengan jemputan kahwin. Kalau dulu bukan selalu kita dapat jemputan kenduri kahwinkan. Tetapi kini ia adalah menjadi pilihan pada tiap-tiap cuti sekolah mesti ada jemputan perkahwinan.

selalu kite menerima jemputan kenduri kahwin pada hujung bulan (cuti sekolah bulan 12)
gambar hiasan ehsan google
Dalam setiap jemputan perkahwinan mesti bermacam-macam hidangan makanan oleh tuan rumahkan. Nasihat terbaik jangan makan terlampau banyak nasi dan lauk kena seimbang. Terlebih ambil lauk kenduri kahwin kena sikit-sikit jangan malu jika xcukup. buat muka selamba dan tambah je hehe...

Bayangkan anda mempunyai kenalan yang berkahwin dalam masa yang sama dan terpaksa makan dua kali untuk lunch komfirm penuh perut dengan makanan. Itu la sebab saya katakan berpada bila kita menjamah makanan.

Satu bab lagi apabila kita menjamah makanan kita kekenyangan dan kena driving balik pulak. Mungkin menyebabkan rasa tidak senang dan rasa nak muntahkan? Jadi penyelesaian terbaik take a rest dalam 30 minit duduk. dah rasa lega sikit baru mulakan pejalanan.

Bagi mereka yang ingin membuat kenduri kahwin perlu ingat makanan berminyak macam gulai kari ke rendang tok ke air / pencuci mulut wajib kena berasaskan masam-masam macam limau atau air punch baru seimbang dalam penyediaan makanan untuk kenduri. Orang yang datang tidak la rasa nak termuntah lepas menjamah makanan anda :)

PS : Sabtu ahad lepas pergi kenduri di Gelung Pepuyu (sabtu) dan Hutan Melintang (ahad) sekarang kena pening kepala hehe... apapun selamat pengantin baru semoga ke anak cucu kepada mereka yang bersatu pada bulan ini :)

0 Orang Berkata:

Post a Comment

Apa Kata Anda?