Lemaunya bloging ni!

Home » , , , » Lemaunya bloging ni!
10:05 PM | Aizat Chik Suliman | 4 comments
Assalamulaikum dan salam sejahtera kepada pengunjung lepaksonline semua. Hari ini saya mempunyai perasaan yang sangat lemau untuk meng update post entri / artikel kali ini dengan perasaan lemau ini saya blog walking menjengah para blogger otai http://redmummy.com . Banyak yang saya tidak tahu mengenai redmummy yang ada orang mengelarkan akak merah ini sebagai jutawan blogger.

ehsan google image



Vlog http://redmummy.com memang banyak tips bagi blogger macam saya (blog lama baru bloging). Antaranya adalah yang paling saya rasa penting adalah URL yang pendek senang ingat dan tujuan bloging sebenarnya. Mungkin betul kata akak merah ramai blogger yang membina blog berdasarkan income bulan-bulan masuk ke akaun kita macam aku haha.

Rupa-rupanyrah ini pun earning pertama selepas 3 tahun! berbloging yang bernilai RM 90 je dan kita yang berharapkan blog kita yang baru berumur 1 tahun 2 tahun nak earning puluh ribu macam kak merah memang jauh lagi la.

Tetapi dalam mengejar kewangan dalam berbloging ini adalah amat yang penting isi kandung blog kita macam http://ustazlove.com mempunyai arah tuju dalam berbloging bukan sekadar untuk kewangan dan personal semata-mata. http://ustazlove.com lebih kepada berdakwah dengan cara yang sempoi dalam berbahasa dan apa nak disampaikan dapat kita pembaca dapat faham apa yang nak sampaikan.

Bagi lepaksonline pula masih kabur tujuan dalam berbloging yang lebih penting daripada kewangan (tujuan asal lepaksonline) . Dari segi penulisan pula agak kureng dalam penulisan dan masih belajar lagi dari segi trafik pula masih di peringkat sikit (1k + seminggu).

Kepada rakan-rakan blogger sekalian tolong saya majukan diri dalam bloging ini mungkin lepas ini saya akan memakan memulakan perubahan sedikit demi sedikit menaikan lagi lepaksonline ke tahap lebih tinggi :) agar dapat berjalan sama tinggi duduk sama rendah dengan para blogger hebat-hebat! :)

P/S : Jom kita contohi para blogger hebat (pada pendapat saya la). Tetapkan halatuju dalam berbloging dan jadikan blog sebahagian diri anda supaya blog kita mempunyai kualiti dan meletup seperti otai-otai blogger :)

vlog kak merah (redmummy) : http://redmummy.com/2011/02/28/rm-on-vlog-must-watch-now/
ustazlove : http://ustazlove.com

4 Orang Berkata:

Gaara said...

kita ni byk yg nak kena belajar lagi baru boleh sampai tahap mcm diorang..huhuhu

Aizat Chik Suliman said...

betul tu @Gaara

merah_s said...

saranan yang baik, jom kita contohi mereka itu..

Aizat Chik Suliman said...

@merah_s ya betul :)

Post a Comment

Apa Kata Anda?