Ibadah Qurban Di Kemboja

Home » , , » Ibadah Qurban Di Kemboja
9:33 PM | Aizat Chik Suliman | No comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setelah lama menyepi akibat men-setting Lepaks Online agar tampak lebih profesional dan mesra SEO kepada pembaca dan Search Engine serta laman sentiasa bertukar-tukar layout (hehe..) membuat kunjungan bertambah kurang dan insyaallah dalam masa yang sama akan saya sebagai empunya laman LepaksOnline ini akan membuat dalam loading entri serta loading yang tidak lama untuk mengunakan gadjet seperti ShoutBox pada sisi blog.

sumber equrban.com


Hari ini Lepaks Online akan membuat satu kupasan (review) mengenai Peluang kita untuk beribadah qurban di Kemboja / Cambodia. Bukan tujuan lepaksonline untuk membelakangkan ibadah qurban di Malaysia tetapi berdasarkan bilangan umat islam di Kemboja seramai 750,000 orang dan semakin bertambah tahun demi tahun. 


Kehidupan mereka di sana tidak mewah seperti kita di Malaysia kerana negara Malaysia mempunyai subsidi untuk menampung warganera untuk meneruskan hidup (kerajaan Kemboja tiada menyediakan subsidi). Di Kemboja juga agak sukar untuk mendapatkan ilmu yang menjadi asas bagi kehidupan kita. Namun usaha badan-badan NGO di Kemboja dapat memberi sedikit kemudahan kelas dan tenaga pengajar untuk menyebarkan ilmu akedemi dan ilmu agama kepada anak-anak islam kemboja.

sumber equrban.com


Dengan adanya inisiatif-inisiatif yang di wujudkan oleh pihak-pihak NGO seperti equrban.com (click untuk mengetahui siapa mereka) dapat meringankan beban yang umat islam kemboja dan kita sebagai saudara islam di Malaysia dapat memberi apa-apa bantuan semampu kita seperti sedekah, qurban dan aqiqah untuk umat islam di Kemboja.

Untuk melakukan transaksi ibadah equrban boleh ke laman equrban.com (click pada link ini) kemudian boleh lihat ke tab tempahan untuk meneruskan transaksi.

P/S : sebarang tempahan di buat melalui bank trasfer simpan slip transaksi untuk rujukan di masa hadapan

saksikan video mengenai ibadah qurban di equrban.com

0 Orang Berkata:

Post a Comment

Apa Kata Anda?