Pengasuh Tidurkan Anak Sampai Koma

Home » , , , , » Pengasuh Tidurkan Anak Sampai Koma
10:23 PM | Aizat Chik Suliman | No comments

Tidur terus tak bangun


Bayi 7 bulan yang menerima
jolokan nama bechkam oleh jururawat
ehsan : hmetro.com.my

Ini kisah agak menyayat hati apabila seorang pengasuh menidurkan bayi yang berusia 7 bulan "tiba-tiba" koma dalam jagaan pengasuh terbabit bayi tersebut mempunyai jolokan nama "Beckham" oleh jururawat di unit jagaan rapi. Antara artikel tertulis adalah

SUBANG JAYA: “Luluh hati saya apabila doktor mengesahkan anak tunggal mengalami pendarahan dalam otak mungkin akibat hentakan atau gegaran kuat,” kata bapa kepada seorang bayi berusia tujuh bulan yang tidak sedarkan diri, sejak Isnin lalu.

Lelaki itu yang mahu dikenali sebagai Megat, 29, berkata, bayi lelakinya yang diberi jolokan ‘Beckham’ oleh jururawat di unit rawatan rapi sebuah hospital di sini, tidak sedarkan diri selepas ditidurkan pengasuhnya di sebuah pusat asuhan kanak-kanak di sini, kira-kira jam 12 tengah hari.

Selepas Beckham gagal dikejutkan dari tidur, pengasuh menghubungi Megat di pejabatnya di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang kira-kira jam 4.30 petang, sebelum bayi itu dikejarkan ke hospital berhampiran.

Menceritakan kejadian itu, Megat berkata, pada pagi kejadian, dia menghantar anak lelakinya itu ke pusat asuhan itu seperti biasa.


Menurutnya, ibu mangsa yang berusia 29 tahun kerap menghubungi pusat asuhan itu bagi mengetahui keadaan anak tunggal mereka dan membuat panggilan terakhir kira-kira jam 12 tengah hari pada hari kejadian sebelum diberitahu pengasuh sedang memberikannya susu untuk tidur.


“Bagaimanapun, kira-kira jam 4.30 petang, seorang pengasuh di pusat itu menghubungi saya dan memberitahu anak kami tidak bangun-bangun selepas ditidurkan,” katanya ketika ditemui Harian Metro semalam.


0 Orang Berkata:

Post a Comment

Apa Kata Anda?