Makcik hajjah sitt al-wuzara Bhg 2

Home » , , » Makcik hajjah sitt al-wuzara Bhg 2
12:00 AM | Aizat Chik Suliman | 2 comments
Bhg 2


Heboh dah kecoh baru baru nie apabila golongan Atheism dengan secara tidak hormatnya telah menghina islam dan yang lantang seperti makcik hajjah sitt al-wuzara segala statment-statment yang menghina agama islam korang boleh lihat kat sini . Walaupun link yang sebelumnya telah diband tetapi blog nie boleh di create dalam tempoh xsampai sejam kan... apapun golongan yang menghina islam ini dari latarbelakang macam mana itu cuba di korek oleh hacker malaysia yang ingin diduduki SPM mereka mengelarkan diri mereka sebagai GaySec dan Gaysec ini telah membuat falsepositive dengan menyangka Arlene Tan disebalik identiti sebenar makcik hajjah sitt al-wuzara.Banyak juga yang mengelarkan diri mereka Atheism dan murtad nie disebabkan culture sekeliling yang tidak mengikut corak kehidupan yang bermoral dan ingin kebebasan dalam membuat sesuatu hal mahupun keputusan dan lebih memikirkan kehidupan dari sudut sains semata-mata dan menolak bulat-bulat ajaran agama masing-masing. tidak kurang juga yang mengunakan perkataan Atheism sebagai ruang untuk menghina agama lain selain sebagai contoh dalam salah satu post dalam group AMS dan MAFA . mungkin juga golongan Atheism ini masih berpegang pada idealogi Darwin yang sendirinya telah disangkal oleh saintis-saintis barat sendiri. Serta kematian adalah carbon recycle dan tiada makna selepas kematian bagi aku sekiranya kehidupan hidup sekadar carbon cycle so tiada makna dengan perkatan "kehidupan" itu sendiri.

Satu soalan daripada aku untuk golongan Atheism (sekiranya mereka membaca post aku nie) macam mana pandangan anda (golongan Atheism Malaysia / Singapore atau mana-mana negara yang faham dengan bahasa melayu) mengenai angin yang bertiup? dan sekiranya anda memandu kenderaan seperti kereta anda pakai seat belt x? or motorcycle anda pakai helmet x? sebab apa anda ingin mengunakan instrument keselamatan tu?? harap-harap anda faham dengan Metaphor aku ni.

p/s : aku rasa si makcik hajjah sitt al-wuzara ini bukan lah melayu or golongan murtad. cuma nama propaganda agar belaku pepecahan dan menyorokkan identiti samada dia,mereka,ataupun kumpulan yang ingin menghina islam semata-mata. Aku kepilkan video kumpulan remaja yang tidak mengunakan akal dalam pertimbangan dan menghina islam di dalam malaysia. (aku rasa mereka dari sabah/sarawak disebabkan dialek bahasa mereka gunakan) dan tidak menghormati rumah ibadat mereka sendiri.

2 Orang Berkata:

Post a Comment

Apa Kata Anda?